Goed nieuws
Wim Verhoeven Hope Town correspondent

Goed nieuws: elektrische auto kan verder rijden

05/02/19

Een bedrijf uit Oost-Vlaanderen brengt een gewéldig product op de markt. Eentje dat de doorbraak van elektrische wagens fors kan doen versnellen! Goed nieuws verdwijnt te vaak tussen de plooien. Daarom breng ik het hier.

Stukjes tekst delen op sociale media is eenvoudig.

 1. Selecteer de passage die je heeft getroffen.
 2. Zie de icoontjes van Facebook, Twitter en LinkedIn verschijnen.
 3. Kies het gewenste platform en volg de procedure
Michiels Advaced Materials heet het bedrijf. En ze hebben in Zele een fabriek gebouwd om grote hoeveelheden van een hoogtechnologische folie te produceren die je op ramen kan kleven en die een heel bijzondere eigenschap heeft. De folie is totaal doorzichtig, maar isoleert én houdt tegelijk de zon buiten. In de zomermaanden blijft het interieur dus koeler dankzij filters op de buitenkant, die UV- en infraroodstralen tegenhouden. In de winter werkt de isolatie aan de binnenkant. Dan vermindert het warmteverlies bij enkel glas met 45 procent en bij dubbel glas met 35 procent. 
 
Dat is ongetwijfeld goed nieuws voor woningen en kantoren met grote glaspartijen. Daar wordt de folie nu al gebruikt en dankzij de nieuwe fabriek in Zele zal de productie enorm kunnen groeien. Maar misschien komt de grootste winst straks uit de autosector. Omdat de airco minder moet draaien in de zomer en de verwarming minder in de winter, zou de actieradius van een elektrische wagen met 14 procent kunnen stijgen. Dat blijkt uit de eerste testen, zei Katrien Michiels die het bedrijf leidt met haar vader en broer, in de krant De Tijd. En aangezien de actieradius nog altijd de Achilleshiel van de elektrische wagen is, zou deze uitvinding wel eens letterlijk baanbrekend kunnen zijn. De interesse van de autosector is dan ook groot. Dit jaar gaat het bedrijf sowieso samenwerken met een Europese autobouwer om de impact van de folie te testen op een nieuwe elektrische auto.
 
Meer weten? Schrijf je in op de nieuwsbrief!
https://iedereenbenieuwd.be/mailinglist/inschrijven.html
 
 • Wat doet dit bericht met je?

  Geweldig, . Ik kijk ernaar uit om je reactie in mijn mailbox terug te vinden. Je hoort nog van me. Daar mag je op rekenen.
  Voor alle duidelijkheid: je reactie wordt niet online gepubliceerd. Jij bent de enige die deze pagina nu met jouw reactie ziet. De volgende keer dat je deze pagina bezoekt, is ze verdwenen.

  Je reactie moet minimum 20 karakters tellen.

  Wat heeft dit te betekenen?

  Dit lijkt een ridicuul invulveld. Het is nogal wiedes wat je moet invullen! Maar software heeft het er doorgaans moeilijk mee. Het is dus een poging om dit formulier op een eenvoudige manier tegen misbruik te beschermen.

 • Zin in meer?

 • Er is meer goed dan slecht nieuws

  Onze kranten en nieuwssites lopen over van slecht nieuws. Toch is er ook veel veel goed nieuws. Waarom krijg je dat nauwelijks te lezen? 

  Na een loopbaan van meer dan 25 jaar in de media, ijver ik voor een andere aanpak van het nieuws.

  Tegelijk gebruik ik mijn neus voor wat nieuwswaarde heeft graag om goed nieuws op te sporen. Omdat ik denk dat je met goed nieuws gewoon véél meer gedaan krijgt. Het resultaat zie je op iedereenbenieuwd.be.

  Ik stel ook graag mijn expertise ter beschikking om jouw goed nieuws te verspreiden.

  Zo vertel ik je alles